BONJOUR LOVE


Khamis, 29 Disember 2011
Shoutmix nak tutup? at 9:05:00 PG


Jyeahh! my followers 240 already. :3 alhamdulilah. Siapa orang ke 240 tu? *tengok sendiri lah yee. wahh. Awak, meyh sini kita nak kiss sikit ;)


Heyy, Dah lama sangat tak bukak blog. Rasa macam ketinggalan lah pulak. Tengok tengok, tetibe aku ada terbaca. 'free service has to stop' ? shoutmix nak tutup? Oh no! Jangan lah cengitu. Aku dah selesa guna shoutmix. Hukhuk. Ada sapa sapa dekat sini yang baik hati nak terangkan dekat aku? Hm?
Actually, aku tak baca sampai habis benda alah tu. Just baca tajuk je. Muehehe
xoxo,
you know you love me



0comment(s)
I Miss You Blog at 6:04:00 PG





Ehem ehemm! hello? Miss Strawberry Back!! *sambut lah sikit.. :3  awak awak rinnnduuuu aku takk? huhu. Dah lamaaa sangat aku tak mengupdate + mengedit + mengodek blog ni. Hehe. Malas.

Cuti sekolah tahun ni tak pergi mana mana pun. *touching Untung, lah kan kepada sapa sapa yang pergi bercuti tuh. Wahh. i'm jelous. Cuti ni. Banyak bende berlaku. Em, kalau nak cerita, penat le jari I ni nak menaip.

Pejam celik pejam celik, dah nak habis cuti rupanya. Dah nak start tahun 2012. OMK! Next year, aku PMR!! uwaaa. I'm not ready yet. Seriusly, cuti ni aku langsung tak baca buku. *hump, setakat 'novel', tuh aku baca lah.

Oh ya, next year kene pakai tudung labuh! Omg! bala apakah ini? *haish, tak baik lah cakap cengitu. Kita kene redhaa. Kalau tak, sia sia je.

Tak nak cerita pepanjang lah kan. Korang korang, doakan aku supaya rajin rajin belajar eh.. hehe. Dah dah! tak nak serabut. Tak payah cerita pasal nih.

Emm, kepada korang korang yang tegur aku kat Tagboard tu. I'm sorry sayang. Sebab aku tak balas sapaan korang tu.

Now, aku dah tak berapa aktif sangat dalam Fb. Lebih kepada Twitter. Haha. Best pulak. *kayy, aku tahu. aku kuno. Muehehe

Kepada 97 liners i wish u Good Luck for your Pmr, next year. And say Hello to PMR :)

Okay, gotta go :) *kene practise tidur awal. Sebab next year sesi pagi. I'm junior. semangat lah sikit nak sekolah. Ouchh! aku belum prepare lagi, untuk Form3.
xoxo,
you know you love me



2comment(s)
Selasa, 6 Disember 2011
Novel Online at 7:47:00 PG

#Assalamualaikum :)

Semalam, aku tak update post pun, kan? who cares? then, semalam nye lagi (ahad) aku update tiga kali satu hari. Time tu, memang aku boring gila. Dan, virus rajin mengupdate post, coming. Then, semalam. 

Tiba la pulak mood malas tak rajin aku datang.. ish ish ish. Tapi, sekurang-kurang nya aku mengedit blog. Em, bukan blog ni. Second blog aku. 

Alaa! tengok calender lagi berapa hari je lagi dah nak bukak sekolah. Ala.. nak duduk rumah. nak besarkan bontot Dah lama cuti ni, double triple malas nak sekolah. Teringat la pula, tahun depan PMR. 

Kenapa la, cepat sangat masa berlalu.. ini la, manusia. Tak reti menghargai masa. ish ish ish.. humpp. Apapa pun, aku harap masa tolong la, lambat sikit. <-- pelik, kan ayt aku? huhu. Tahun ni aku boleh enjoy lagi. Next year, limited sangat. kay. Tutup topic ni. MenSpoilkan mood aku jee

Oh ya. hari ni aku tak tahu kenapa aku rasa baik hati sangat. Okay. sebelum tu, aku nak tanya:
Siapa suka baca novel kat sini?
Jawab jawab. Alorh.. straight to the point je la senang. Okay, maybe ramai yang dah tahu pasal Enovel 'Ajarkan Aku Subjek Cinta'. Hump.. aku just nak share je kat korang. kalau korang tak heran plus hirau pun. godie la. ada aku kesah? asal emo semacam je nih?




Kay, kepada peminat peminat novel tu. Aku nak tanya korang. "Ajarkan Aku Subjet Cinta". Interesting, kan.. tiltle tu? Woahh. O.O Hump.. tapi tu la, aku harap sangat Enovel tu, dibukukan. Then, kalau dah dibukukan pun, aku tak pasti lagi terbitan apa.. Dalam blog penulisnye tu, tak semua. Kalau tak silap aku, sampai bab 28 je kot. Potong stim je. =='

Okay la, aku nak stop typing dulu. Nanti korang kata aku ni annoying la pula. ==' memang annoying puns.. aku tahu itu. By the way, kepada sesiapa yang berminat nak usha-usha blog penulis or singgah baca just click je picture yang kat atas tu kay..? :) 

Label:

xoxo,
you know you love me



4comment(s)
Ahad, 4 Disember 2011
Ceritera Nadia 1st Giveaway!! at 8:12:00 PG




click banner untuk join :)

tag mereka:
Izzati | Nadiah | Shaznina | Maya | Nisa
xoxo,
you know you love me



0comment(s)
Tag Game #2 at 5:07:00 PG



#Assalamualaikum. 
Kene tag again by Sabrina and Ika. Thanks for the tag sayangg ;) Buat masa sekarang ni aku tengah bosan tahap membabi ciput. kuikuikui. Ni pun, aku tak tahu nak buat apa. So, aku settle kan mende mende cikicikipod ni dulu. Em, kay la dah nak start annoying dah ni. Tajuk lain, entry lain la pulok. hehe. 

Rules of this game;
  • You must post these rules.
  • Each person must post about themself in their jurnal
  • Answer the question that tagger has set for you in their post and create 11 new question for the    people you have tagged to answer
  • You must choose 11 people to tag and link then to your post
  • Go to their page to tell them that you have tagged HIM/HER
  • No tag back
  • No stuff in the tagging section "You are tagged if you are reading this"
 11 things about me :)

- Siti Nur Aisyah. panggil Aisyah je. For short, ecah.
- PMR candicate <-- next year
- Sportingg? hmm, depends la.
- novel hantu Hantu novel act. (virus novel dah berjangkit kat semua student ex-2BA) hantu moden nihh 
- Just simple girl but 'cerewet' sikit jehh >.<
- Saya tak sombong dkat budak yang tak sombong :)
- She always berangan~
- FAN kepada Faizal Tahir, Aaron Aziz, Aizat,Lisa Surihani, Shila Hamzah
- Saya bukan peminat bola sepak, tapi saya peminat Pemain bola sepak ;)
- lelaki yang pakai Spec dan pemain Ragbi #itu seksi
- Aku sayang kau, walaupun, kau tak sayang aku :')

Question from Sabrina

1. Do you have enemy?
- tak.
2. Things that you dream?
- meet Really my 'Prince Charming' 
3. Things that you hate?
- perkara yang boleh mengaibkan
4. Did you have crush?
- insyaAllah, tak.
5. What is your favourite colour?
- Rainbow :)
6. Why you like the colour?
- warna warni menambahkan kecantikan sesuatu lukisan, begitu juga 'pelangi' (masam manis) kepada kehidupan kita. Kita memerlukan 'pelangi' untuk menambahkan lagi kebahagian, keceriaan, kesempurnaan dalam kehidupan. :)
7. Who always make you happy?
- orang tersayang
8. Your favourite food?
- Junk food, ice cream, ikan keli masak lemak cili api. yummyy
9. Your Favourite subject in school?
- Subjek cinta :) hehe. Sejarah, act.
10. Why you like it?
- Cinta.. siapa kat sini boleh ajarkan, apa itu cinta? (ahah.. gataii) emm, mempelajari sejarah untuk mengetahui asal usul kita :)
11. Did you love blogger?
- Yes, tapi depends la. Kalau 'benda' ni buat hal.. aku akan banting 'benda' tu. You know what is 'banting'?

Questions from Ika

1. Apa bad habit korang?
- emm, apa ye.. Haa! suka mengarut plus merapu tahap 'minimum' :)
2. Siapa yang korang paling menyampah?
- Hmm. with budak bajet gudgud. puii
3. Jenama fon korang?
- Samsung
4. Siapa bestie korang? Sayang tak, kat dia?
- Manusia. hehe. Nabilah, Aiman, Wahyu, Afiqah. Dah dinamakan bestie, mestilah sayang. double triple lagi..
5. Berapa lama korang mandi dalam bilik air?
- hoho! kenapa tanya soalan ni? nak ngintipp ehh? aiyokk. kantoii. paling sekejap setengah jam je.
6. Perkara apa yang korang tak dapat lupakan?
- masam dan manis. (yg pahit tu, tak elok untuk kesihatan otak dan hati)
7. Korang suka pasangan yang mcm mana?
- sweet, caring, loving dan sewaktu dengannya. (rupa paras tak penting.. kan kan?) 
8. Suka menyanyi? suka or tak? why?
- sukasuka! amik kau, aku kasi double suka lagi.. it's my hubby hobby
9. Perangai korang kat sekolah selalu mcm mana?
- emm.. sengal, kot? kau yg kata aku sengal xP (sy budak baik plus plus kat sklh tauu.. hikhik)
10. Suka makan? tak takut gemok ke?
- suka! em.. makan asam boleh gemok ke?
11. Apa korang tentang blog ika?
- em.. kalau yg sekarang ni, tgh pembinaan.. kan? (hehe) tapi kalau yang hari tu punye.. purplefull. (bkn colourfull, tau)

my questions
  • impian korang apa?
  • sukan apa yang korang minat?
  • k-pop, j-pop or m-pop?
  • mata korang warna apa?
  • idola korang apa?
  • cuti ni, holiday dkat mana je?
  • dalam banyak banyak lagu, lagu apa yang korang paling minat?
  • bagi korang, laman sosial apa yang interesting?
  • suka lelaki pakai spec?
  • dalam banyak banyak nmbr, nmbr apa yg korang suka? sbb?
  • suka pakai jam tangan?
sapa nak kene tag? sapa nak, sila angkat kaki! cepat cepat, 'sale' hanya sekali. ;)
syeera | fiqah | fini | isya | afzam | aliya

xoxo,
you know you love me



1comment(s)
Sabtu, 3 Disember 2011
Giveaway by Aida Shafiena And Fasihah Latiff at 9:54:00 PG




Syarat-syarat penyertaan :
- wajib FOLLOW blog Aida Shafiena dan Fasihah Latif.
- wajib Like fanpages sponser.
- A Malaysian blogger only.
- comment dalam blog Aida atau Fasihah. (Di shoutmix tidak akan dilayan)
- tag sekurangnya 3 org atau lebih dan pastikan mereka tahu.
- letakkan banner dientry
- contest ini kemungkinan gagal jika peserta tidak melebihi 15 penyertaan sama ada di blog Aida atau Fasihah.
- dan tolong click >SINI<
 Tarikh tamat : 21 Disember 2011


Tag : Natasya, Izzati, Syaz
                                                                                                                                                 -Aisyah-

xoxo,
you know you love me



0comment(s)
1st Contest By Aien - Contest Blog Paling Cute and Cool at 8:50:00 PG



#Assalamualaikum!



Haa.. korang nampak tak, banner chomell lote yang kat atas tu? Okay, aku ditag oleh dua orang anak dara yang cun. haha. Sahira and Syazwina. Thanks for the tag, kawan :)

Okayy, jom kita tengok rules nyee.. Ehh? sebelum tu, kepada sesiapa yang berminat. click je banner aien tu yee :)

- follow blog Aien ney
- Like page yang kat tepi tu
- ambik banner yang kat atas and direct link entry ney
- buat entry tajuk macam kat atas, letak banner then tulis link entry tersebut diruang komen blog ini
- sila letak link penuh entry tersebut, jika korang letak link 'http://aienstory-aien.blogspot.com' selaju mungkin  aien tak terima
- tag 3 orang rakan atau lebih, pastikan diaorang tahu
- cara pilihan, bukan dengan cara vote, tapi aien akan tengok satu persatu blog mana yang paling cantik


habuan nye pula seperti yang tertera di bawah. 

- first : free banner edit by me, free header, cursor name, topup rm 5 (maxis/digi/celcom)
- second : free banner edit by me, free header, cursor name, rm 3 (maxis/digi/celcom)
- third : free banner edit by me, free header, cursor name
- saguhati 4-10: free header

Tarikh tutup : 25/11/2011-25/12/2011 sampai pukul 12.00 tengah hari


tag mereka : Faten, Athirah, dan Arifah

                                                                                                                                             -Aisyah-
xoxo,
you know you love me



1comment(s)

Search


The Queen

Hi. My name is Aisyah. Sixteen. You know, I am actually Gossip Girl. Shhhh. Don't tell anyone though. You know you love me.... more


Wishlist

Umrah
Live without Parasit
Get Suprise
Find out where Georgina Sparks is hiding
Besyafiyu always together


Blogroll

Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie ... more


Tagboard




Archives

Mac 2011
Julai 2011
Ogos 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012
Januari 2013



Credits

This blogskin is proudly brought to you by Mrs. Chuck Bass, with a lil' help of Sya with the basecodes. Thanks to Enlaced for the pretty icons and Tumblr for the inspirations.
© All Rights Reserved