BONJOUR LOVE


Rabu, 30 November 2011
Kemalasan Melanda at 8:57:00 PTG



#Assalamualaikum :)

Woahh.. Dah lama kot, aku tak update post plus tegur korang atau balas footprints korang kan, kan? adussh. Manyak sorry la awak. Sejak akhir akhir ni, rasa malas bertandang pula. Ni semua disebabkan yg photobucket rosak tu. Lepas kejadian tu, terus frust tak nak bukak blog... *merajuk la, konon nye.. hikhik Dah lelama, rasa rindu la pula.

Makin lama makin malas la pula. adoii. tak boleh jadi ni! Ohh yaa! kepada yang tag aku hari tu. Terima kasih kerana mengetagg yee :) maaf, saya malas very very malas nak masuk contest. Bukan tak menarik dan bukan juga tak berminat.. saya cuma.. emm, emm.. cuma Malas (adoii. malas lagii. tk de ayat lain ke?) dan tak sempat ;). -harap maklum-

Wahh. Untung lah kan, kepada korang yang pergi holiday. *jeles nyee. :/ Aku? hm, tak kot. rasenye la. Tak pergi mana mana pun. huhukks. *tumpang bahu bolee? nak nangis ni. haha! Duduk rumah, makan + tido + onl = gemukk. uwaaaa! ;'(

Opss. Alorhh. Macam mana laa, aku boleh terlepas tengok konsert 2PM! adoyaii. Frustt lagi. uhukkss. Kayy, aku cop seemuua ahli kumpulan 2PM tu, aku punyee! haharr. kau nakk? tak bole tak bole. aku tak suka share share ni. tak best. Tamak kan, aku? Sokayy, orang tamak selalu untung ;)

Okayy la. Malas nak lelama mengupdate. Nanti korang bosan plus kata aku ni annoyingg ke haper pulak kann. *mmg annoying pun.. Ehh. Sebelum tu ni second fb aku. Sya Ecah II 
sempena first December ni, aku gagah kan laa juga. nak mengupdate.. huhu
xoxo,
you know you love me



0comment(s)
Isnin, 14 November 2011
[11 11 11] 1st Giveaway Myna at 8:44:00 PTG


Assalamualaikum

hai hai. i've been tag by Farinah. thanks for the tag yee. contest [11 11 11] by Myna. click SINI kalau nak join.

tag mereka :]

Saiyidah . Cik Mijah . Izzati Huda

xoxo,
you know you love me



3comment(s)
Ahad, 13 November 2011
Nak Tahu Result Final Exam Anda Secara Online? at 1:05:00 PG


*budak kecil tu, comel kan? hehe like me lettew. 
(tak nmpak muke, tak tahu comel ke tak)

Assalamualaikum

hoho. hari ni dah kali ke berapa ntah.. aku mengupdate blog. hehe. bosan meyh... huhuk nak edit belog... hurm, tak de mood nak menghadap code code tu. huhu yeahh. i'm bored. but aman dan damai... dah lama tak bukak my second blog tu. dia dah rosak meyhh. :( hari tu nak edit. tapi.. sampai sekarang tak edit edit. hehe 

by the way, aku dah selesai mengedit blog 'akak'. puas laa juga sebab akhirnya comel pun blog tu. #hakhak. tapi kan, kalau aku mengedit blog sendiri.. susah nak dapat rasa puas. hehe

kadang kadang aku rasa macam tak sabar la pula nak tengok result. huhu. tapi kadang kadang juga rasa risau kalau kalau result aku 'teruk'. hoho. walaupun aku tahu next year aku memang tak kan turun kelas punya. sebab aku 'tetap' a.k.a 'kekal'. wee hee untung laa tapi apa salah nya aku nak excited sikit kan.. tapi, kadang kadang aku ada rasa malas la juga nak fikir pasal result tu.
tak tahu kenapa rasa excited nak tengok result. (final exam je kot.. bkn PMR or SPM)

haa.. disebabkan rasa teruja laa kan. kita boleh tahu result kita melalui online. nak tahu macam mana? haa.. pergi google. then taip 'sistem analisis peperiksaan sekolah' hoho. alaa.. apa susah. kalau yang malas tuu tekan je SINI . lepas tu, tekan 'semakan ibu bapa'. okay, kalau yang dah tahu tu.. Diam! orang saja je.. nak share share tak boleh kee..? #tengok tengok.. saya ni baik kan... haha. okay, perasan

tapi yang membuatkan aku geram tu.. lepas aku letak no kad pengenalan aku tu.. bende tu tulis 'belum dikemaskini' haihhh. #sabo je laa dah banyak kali tau... kita try. huhukk kepada korang yang dah try, then dah dapat tengok result nye tu.. aku nak wish 'untung laa'. bhaha. #kay, tak lawak biar la tak lawak pun.. orang saja je.. nak gelak.. tak kan tak boleh..? huhukk

satu hari berblogging je. teruk teruk.. okay, kejap lagi nak tutup laa ni.. weehee
xoxo,
you know you love me



4comment(s)
Sabtu, 12 November 2011
Please Stop It! at 10:10:00 PTG





Assalamualaikum. Sunday. hey mesti korang ada tengok greyson change buat persembahan with najwa latif right? dan mesti penuh news feed facebook korang dengan nama budak hensem tu kan? alahai... bosan betul eden baca nama budak omputih hensem tu. untung la hensem~ 

semua cerita pasal budak hensem. tau la hensem.. hurmm, dan ramai girl girl yang dulunya minat gila gila dekat si JB [justin bieber a.k.a Jeruk Basi. kahkahkah.] kini beralih ke si Greyson Change la pula... *nasib baik hensem.

okay, kita stop cerita tentang budak 'muda' yang baru nak hot tu. eh eh, sekarang ni musim demam ke? aku tengok ramai la juga yang demam plus tak berapa sihat baru baru ni. *aku le tu 

tadi, ada karnival? hurmm, karnival sekolah anak buah aku.. dekat.. meru rasanya. huhu pastu ada pertandingan 'baby comel'. then, my anak buah yang kuit miut like aunty dia ni masuk pertandingan tu. then..? apa jadi? mestilah menangg! tempat pertama pula tu! wee hee. bangga aunty dia ni. haha :3

hurm, actually bagi aku semua baby or budak kecil comel. ahh, biasa la tu. baby semua comel. lagi lagi yang gebu gebu tu. aww. haha okay, nanti kalau ada masa plus free aku buat entry tentang anak anak buah aku kayy.. anak anak? wahh. bunyi macam ramai.. je? yupp. ramai 8 orang kesemuanya. (tuu anak kepada kakak kakak aku. belum dikira anak buah keluarga besar aku. wee hee)
xoxo,
you know you love me



0comment(s)
K-pop at 7:52:00 PG





hey hey! opss. Assalamualaikum first. hehe. saya sudah sihat. alhamdulilah. wahh, terharu la pula sebab mereka mereka dan mereka ambik berat pasal saya. :') >>aku memang 'berat' puns<<  

weekend. yess. hope sabtu plus ahad ni merupakan hujung minggu yang aman dan damai. ahah, tak de makne nye. adoi katanya 11.11.11 official video carta hati akan keluar. but now, see? 12.11.11 huh. frust sebentar. huahuahua. lama betul! cepat laa najwa latif.. 

K-POP. kau kau dan kau fanatic sama korea kan? aku tengok blog-blog korang letak picture 'mamat' jambu. opss, lepas cakap. jangan marah aww. fanatic sungguh. okay. aku pun minat korea jugak. xD cuma tak de la fanatic sangat. biasa biasa saja. 

actually, sebab utama aku minat K-POP ni, 'mamat mamat jambu comel, cute, handsome' yeahh. boleh cuci mata gituu. kenyit mata sebelah sebentar khas untuk Kim Kim Bum. tu ex aku tu. jangan ambik ex aku. pleasee. haha walaupun artis artis korea ni, handsome plus comel gituu. tapi bagi aku dia orang tak Maco. weehee 


sebab kedua, gaya atau.. dia orang menari tu 'interesting' bagi aku laa. boleh tiru~ ahah.. kalau yang rancak tu, boleh buat senaman.. ceh.

okay. kita cerita pasal pop. K-pop, J-pop, M-pop, S-pop, haa.. lagi apa? I-pop? U-pop? weehee. Malaysia pun ada pop ea. huahua. sorry to say: first time aku tengok dia orang macam sakai pula. sebab tiru korea. huh. tak puas hati. tapi.. dah dua kali tengok 'penyanyi' nye.. wahh not bad la. haha. pape pun, good luck for M-pop.

kepada budak-budak yang minat gila korean tu jangan marah meyhh. aku bukan nak kutuk. tak de niat pun nak mencaci. hee mencuci ade laa lagi satu. kawan kawan aku yang minat gila korean tu. ada cakap muka aku ada sipi sipi mirip dengan muka 'Minzy' :3 weehee. bangga sekejap. alaa.. korang kenal tak? yang dalam 2ne1 tu.. haa.. kalau tak kenal lagi, pergi search dekat mr.google aku tu.  

xoxo,
you know you love me



0comment(s)
Jumaat, 11 November 2011
Penat Penat! at 10:39:00 PG



Assalamualaikum. hey heyy. sorry sesangat sebab aku belum sempat balas footprints awak awak dan awak. jangan kata aku sombong kayy. busy sikit plus pening pening. that's why buat masa ni aku tak selalu sangat online. 

oh ya, semalam aku penat kot sebab dari pagi ke petang aku kat sekolah. rasa nak demam pula. tapi, sekarang dah okay sikit dah makan ubat. semalam ada jamuan pengawas 2011. sorry to say la kan.. memang tak enjoy langsung nak kalau dibandingkan jamuan tahun lepas. 









;

;

;

;




tu antara pic yang disnap. actually, ada lagi. just malas nak masukkan je. hehe. >>malas<< ingatkan, selepas selesai jamuan budak budak sesi petang boleh balik.. rupanya tidak. huahuahua. sabo jelah. huh. then, masa balik tu. ada perhimpunan la pula. kitaorang apa lagi. masing masing cuak ingatkan ada spotcheck ke apa.  haishh, cikgu ni bikin suspen saja. tak pe tak pe, cikgu sporting kann. (sporting la sangat.. huh!) hee~

yezz! dapat result. tinggal b.arab dan agama je. yang belum dapat lagi.. fuhh. nasib baik selamat. rasa rasanya la, result final exam kira okay la. tak teruk tak 'sangat' hehe




xoxo,
you know you love me



0comment(s)
Selasa, 8 November 2011
Saya Suka Merapu Bila Saya Bosan at 7:56:00 PTG



Assalamualaikum. haa jawab jawab. today, aku masih cuti sekolah. hari ni last cuti sekolah. haishh, rasa malas lah pula pergi sekolah. tu laa, kenapa bagi cuti, lepas tu sekolah balik. nasib baik aku ni rajin datang sekolah. kalau tak, memang aku kasi direct cuti la. 


kepada my lovers yang sudi tinggalkan footprints dekat tagboard tu. i really appreciate it sayangg. :] awak awak dan awak jangan risau tau. nanti saya kasi footprints saya dekat awak awak dan awak pula yee.^.~  bukan setakat itu saja, nanti saya baca entry awak awak dan awak sekali yee. *saya tak janji, cuma saya akan buat bila saya rajin plus free saja* :]


pergh, tak sangka gila. aku boleh kasi nasihat pasal bab bab cinta ni dekat orang. memang tabik la. adoii. *nanti boleh buka klinik cinta sya ecah* HAHA. merepek saja. *abaikan.* alamak! aku baru teringat hari ni aku kena pergi rumah si dot dot laa. hm, lantak la. aku malas. HAHA *very selfish* heyy, agakagak la. aku dah cakap dekat si dot dot aku tak jadi datang kayy. 

xoxo,
you know you love me



4comment(s)
Isnin, 7 November 2011
Tips Penjagaan Muka at 3:04:00 PG




Assalamualaikum. Hai hai..! rindu nak mengupdate. cewwah! Omg! my second blog dah rosak babeh! :( ni yang sadis ni. hukhuk. tapi tak pe.. nanti kita edit balik yee. kita edit guna kasih plus sayang plus cinta punya yee. buat masa sekarang ni, aku kasi private dulu.

hari ni, kita nak share dengan kamu kamu dan kamu tentang tips menjaga muka. act, muka ni penting (kot) hurmm. muka aku pun tak terjaga. hehe okay okay. kalau macam tu kita sama-sama jaga ye.. maybe ada diantara kamu kamu dan kamu dah tahu tentang tips jaga muka. but, aku nak share jugak! suka hati aku la, nak share ke tak nak..

first, cuci muka. means, cuci muka guna facial.  jangan guna sabun basuh mandi sudah.. cuci muka tu dengan teratur sekurang kurangnya 2 kali sehari dan pastikan facial korang tu sesuai dengan kulit korang tu. 

second, jangan guna air panas korang ingat, kalau korang cuci muka guna air panas bacteria mati..? hm, tak de makne ye. guna air panas, boleh buat kulit muka korang lebih sakit.. disebabkan iritasi. better korang guna air sejuk atau air suam untuk cuci muka. boleh menyebabkan kulit muka lebih chill (relaks). air sejuk pula, membuatkan wajah korang lebih segar, ia juga boleh menutup pori pori.

third, bagi muka yang jenis kulit berminyak (aku pun kulit berminyak) ni, hang tok sah la selalu sangat nak hilangkan minyak kat muka tu. yang penting, korang kene jaga keseimbangan dan kebersihan kulit. kalau minyak kat muka tu terlebih, tekapkan tisu khas untuk menyerap  minyak pada wajah korang. oh ya, guna toner untuk kulit berminyak.

next, cuci muka selalu boleh menghilang kan jerawat? then, masa cuci tu gosok kasar kasar? no no no.. anda salah babeh! ia hanya membuatkan jerawat korang bertambah teruk! better korang bersihkan muka dengan perlahan lahan with kasih plus sayang  dengan cara yang betul dan teratur 2 kali sehari. then, keringkan muka dan tekapkan tuala secara lembut dan perlahan lahan. 

kalau nak cuci muka, sapukan toner (penyegar) atau apa apa produk, sapukan menghala keatas. jangan menghala ke bawah, nanti kulit cepat kendur dan kurang anjal. eh eh eh, macam karangan bm la pula. ni je la yang aku nak share tentang penjagaan muka. mak aku pesan jaga muka tu elok elok. kalau korang muskil ke, apa ke, nak tanya ke, tanya je kat aku ni. ^^ untuk keterangan lanjut pergi jumpe doktor pakar. : ]


                     
                                                                                                                                  credit: Mr. Google

Label:

xoxo,
you know you love me



8comment(s)
Sabtu, 5 November 2011
Merepek Itu Hobby Saya at 11:22:00 PTG


Assalamualaikum. today Raya Haji day. sembelih lembuu. (tak sanggup nk tengok lembu kene sembelih) cehh. act, malu nak pergi tengok.. sebab orang yang sembelih tu, semua orang lelaki. tak kan la, nak pergi buat muke tembok.. haish! sebab kedua, kalau aku balik kampungg.. gerenti aku tengok lembu tu kene sembelih! hehe. 

lagipun, kalau aku tengokk. nanti aku kate kesiann. mak aku kata, kalau kesian tak boleh makan. haa. sbb tu laa eden tak mau pergi.. tapi kann, sebab yang paling utama >>Malas<< haha. 
btw, aku nak ucapakn Selamat hari raya aidiladha. kepada semua umat islam di seluruh dunia. (cehh) xD

omg ! best nye cuti. haha. (bestt laa sgt!) asyik cuti, cuti, dan cuti. aku kalau dah cuti, nak cuti..... je! tapi, kalau dah sekolah.. tak nak cuti langsung! hee


omg!! aku mimpi itu orang again, again and again. huhh. = =' sweet plus bad dream betul laa. kau buat aku takut nak tido,  haihhh. kau kacau aku tahu takk..? huhhh. (harap orang lain, orang lain yang keluar)
ituu lah. padah nya, tak basuh kaki dan baca doa before tido.


xoxo,
you know you love me



4comment(s)
Tag Game at 10:22:00 PG



Assalamualaikum. hey hey, saya kene tag laa. *winkwink*  thanks for aliffa and syazilla coz tagged me. btw, sorry late reply this gamee. 
RULES :
You must post these rules. Each person must post 11 things about themselves in their journal. Answer the questions that tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer. You have to choose 11 people to tag and link them on the post. Go to their page and tell them HIM/HER. No tag back! No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.




let's start the game babe! (amboi, semangat nyee) 

11 things about Miss Strawberry

Siti Nur Aisyah binti Md Abidin *my full name
15 febuary 1997 *day born (hadiah manee?)
I love my family so much.
love ice-cream and junk food. *yeahh. sedapp!
anak ke-sembilan daripada  sepuluh adik beradik .*yeahh, tk percaya? haha
love kids dan budak cute XD
malas study, tapi rajin tersangatt bace novel ♥♥(terbitan Kaki Novel terutamanya)
♪♫ love music. ♪♫(music is my life)
Lebih suke ramai  penyanyi daripada pelakon xD
ohh, ya. aku ni 'pemalas' sikit klau buat kerja-kerja rumah ni.. (suttt.)
suka sangat berangan, aww! haha. <<hobby tuhh>>

masa untuk menjawab soalan aliffa dan syazilla

question from aliffa

1. what is your favourite actor or actress? why?
ans: of course Shaheizy Sam. aww! ♥  dye berlakon character ape pon menjadi. suke-2.

2. what is your characteritics? i mean em funny or what?
ans: hmm, kalau bab menilai diri sendiri ni. mmg aku lemah sikit. hehe. i think menggong plus sengal. *hee

3. do you love your boipreng? why?
ans: yupp, of couse laa  i ♥ him. serius, aku tak de jawapan kalau orang tnye 'knpe aku ♥ dye?'

4.if you have a crush, will you tell him that you love him?
ans: hm, i think .. yup. tapi kalau boleh, aku akan luahkan sebelum aku 'crush' (sebab aku tk boleh pendam perasaan. sakit beb!) <<ceh>>

5. when you meet your boipreng, will you be hypocrite? i mean like you're funny, but when you meet your boipreng you'll be blushful ;)
ans: hm, i think maybe. sebab, aku ni pemalu sikitt. hehe (sikit jehhh)

6. how's your condition right now?
ans: happy ada, sayu ada, lega ada... mcm-mcm ada. hm,

7. who do you love the most in your family? why?
ans: of course my parents plus my siblings. ♥♥ the most mestilah parents aku. knpe.. sbb aku syg mereka laa aku sygg. (merepek sebentar)

8.what are your dream for your future?
ans: err.. err.. hehe. malu la. *blushingg* i want to be billionaire ! haha. act, aku nak jadi bisnesswoman. (suttt. dah tau diam!)

9.do you have enemy right now? 
ans: yeahh. sekarang dah tak de.

10. when you meet annoying people, what you will do?
ans: haha. i will wrestling person tuhh. *hee (mcm lah kuat sangatt)

question from syazilla

1. anak ke berapa dalam family korang?
ans: anak yang ke 9 dripada sepuluh adik beradik. *haa, tak percaya lettew

2. korang suke kucing tak?
ans: suke tu suke.. tapi, geli laa. *hehe

3. korang sayang BF/GF korang tak? kalau ad lah :P
ans: yeahh, of course I love him ^_^

4. korang tengah buat ape sekarang?
ans: kau rasa rasa, sekarang tengah buat ape..? hehe . tgh jwab soalan kau laa wahai cik Syazilla oii

5. best tak ber-blogging? sebab?
ans: best ! dapat cuci mata dengan bace korang punye entry 

6. korang suka purple atau grey? sebab?
ans: purple! warna tu cantik, gempak bhaii

7. korang suka tak 5gum? warna apa?
ans: takk. ehh, kau suke laa tuh. 

8. Mcd or KFC? sebab?
ans: hm, dua dua sedap. kalau antara dua tu.. mestilah Mcd. daging dyee.. perghh! sedap. lagi lagi kalau ice cream dye. aww! 

9. korang online guna apa sekarang?
ans: laptop dan wifi

10. korang ada bantal busuk tak? bentuk apa? :P
ans: ada ada!! bentuk bantal laa. hehe. ehh, kau tanye ni, nak pinjam laa tuh.. eh eh, tak boleh! :P (kidding)
11. siapa BF/GF korang? nama apa? umur?
ans: mestilah manusia.. hehe. 'double F' umur.. 14

my question

1.      Korang suka bace novel, tak?
2.      Cuti sekolah ni, korang pergi holiday kat mane je?
3.      Sejak bile korang start berblogging ni? xD
4.      Kau rasa rasa laa kan, kau ni.. sporting ke.. tak?
5.      Kau suke muzik or lagu jenis apa?
6.      Err.. kamu. Kamu. Dann kamu. Korang ade mix? Darah ape?
7.      Hm, lagi.. nak tanye ape.. ye? Kalau korang free, korang selalunye buat ape?
8.      Siapa orang yang korang paling sayang kat dunia ni?
9.      Kalau korang bosan… korang buat ape? *aku tengah bosan ni.. kasi idea sikit.
10.   Dalam banyak banyak character cartoon, korang suke cartoon yang mne? Sbb?
11.   Apa pandangan korang tentang blog aku? Comel? <<amboii, perasann nyee>>

Label:

xoxo,
you know you love me



2comment(s)
Khamis, 3 November 2011
final exam was over at 8:28:00 PTG


Assalamualaikum. perghh, lega gila sebab exam dah abis. yeahhh! (haha) penat kot, sbb dlm seminggu dua ni, asyik tenung tenung dan tenung buku.. akhirnya tertido.. wahaha. sengal. tapi itu kenyataan. ahh, papeje lah! yang penting sekarang final exam dah habiss. 



alaaa. final exam, dah habiss. tapi PMR belum habiss. then, lepas tuh. ada lagi.. exam exam dan exam. normal laa tuh. 
saya suka buat kerja last second tau. (bukan, last minute) hehe 
by the way, aku nak ucapkan i'm sorry kepada mereka yg tag aku. tempoh hari. sorry late reply. kalau nak kata tak sempat.. hm, boleh la. tak sempat. huhu, i'm sorry again. pape pun, nanti aku jwab soalan korang tuh. ni pun, blog aku dah berhabuk.. hukhuk.. [nasib tak de sawang]


i'm want say sorry again kepada yang dah tinggal kan link kat shoutbox tuh. nanti kalau saya free, saya reply balik eh.. jangan risau.. saya balas punye! tengok tengok, baik kan.. saya ni..?
masuk bakul angkat sendiri sekejap.. 
haa.. stop stop. nanti makin lame, makin banyak aku merepek karangg. pening lah pulak ea.. hm, tak pe tak pe. nanti makan panadol yee.  

Label:

xoxo,
you know you love me



0comment(s)

Search


The Queen

Hi. My name is Aisyah. Sixteen. You know, I am actually Gossip Girl. Shhhh. Don't tell anyone though. You know you love me.... more


Wishlist

Umrah
Live without Parasit
Get Suprise
Find out where Georgina Sparks is hiding
Besyafiyu always together


Blogroll

Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie ... more


Tagboard




Archives

Mac 2011
Julai 2011
Ogos 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012
Januari 2013



Credits

This blogskin is proudly brought to you by Mrs. Chuck Bass, with a lil' help of Sya with the basecodes. Thanks to Enlaced for the pretty icons and Tumblr for the inspirations.
© All Rights Reserved