BONJOUR LOVE


Isnin, 14 Mac 2011
Prince Charming at 11:49:00 PTG





Assalamualaikum, dah lame aku tak update blog. rindu pulak.  ceh. hari tu, aku ade bace satu novel ni.. tajuk nye.. 'prince charming'. best giler ..! banyak misteri tentang prince charming .

erm, selepas aku bace novel uh,  aku tertanya2.. 'dimana prince charming aku??' aku dah mule suke berangan, aku rase mcm nak cari pulak.. prince charming  aku, walaupun aku tau belum mase nye untuk aku jumpe prince charming aku. coz skrang aku mesti tumpukan with pelajaran. hurmm, lame sangad.. klau nak tunggu dewasa .. huh! 
dimana prince charming aku ??
korang maybe ade yg tak tau.. prince charming tu sape kan???
tak pe-2 .. biar aku terangkan ..

PRINCE CHARMING! Menurut fakta, Prince Charming adalah watak yang lahir dalam cerita legenda atau hikayat-hikayat zaman dahulukala. Contohnya seperti hikayat Cinderella, Snow White, Sleeping Beauty dan sebagainya. 

Itu adalah salah satu contoh hikayat dongeng dari negara Barat yang telah menarik minat kanak-kanak membaca dan hikayat-hikayat tersebut masih lagi segar diperkatakan sehingga ke hari ini. 

Hikayat-hikayat Melayu juga tidak ketinggalan memperlihatkan watak Prince Charming sebagai watak utama. Prince Charming dan hikayat memang tidak boleh dipisahkan.


Putera Idaman. Pada zaman sekarang, bukan hanya putera sahaja yang boleh dinobatkan sebagai putera idaman. Putera Idaman juga bukan mesti seseorang lelaki yang berketurunan diraja. 

Namun begitu, masyarakat zaman sekarang lebih suka mentabalkan seseorang yang kacak, kaya, bijak, bergaya dan sempurna sebagai Putera Idaman atau Prince Charming. Lelaki daripada golongan inilah yang selalu menjadi rebutan gadis-gadis zaman sekarang.

Rupa dan kekayaan sering menjadi ukuran bagi seseorang gadis mencari putera idaman mereka. Walaupun mereka menafikan sekeras-kerasnya, tapi dalam diam mereka juga menyimpan keinginan itu. 

Namun, mereka lupa tentang sesuatu. Sesuatu yang mengaburi mata mereka semua. Manusia. Prince Charming atau Putera Idaman adalah manusia. Mereka bukan malaikat. Mereka juga bukan Tuhan yang mencipta alam ini. Mereka hanyalah manusia biasa ciptaan Tuhan. 

Cuma yang bezanya adalah watak mereka dalam dunia ini. Mereka cuma kacak, berduit, bergaya dan bijak. Tapi, adakah mereka ini benar-benar dikategorikan sebagai Prince Charming?

Mungkin ramai antara kita tidak menyedari hakikat ini kerana kita semua telah disogok dengan cerita-cerita dongeng yang memperlihatkan putera raja atau lelaki idaman sebagai seorang yang sempurna. Hanya lelaki daripada golongan itu sahaja yang layak diberi gelaran Prince Charming.


huhu .. but prince charming aku.. tak semestinya kaya, tak semestinya romantik.. tak semestinya handsome , bijak or 'PERFECT' tapi semestinya jujur. but seseorang yg bleh bagi cinta sepenuh hati. seseorang yang boleh b'takhta dalam hati aku. hehe. ^_^



Label:

xoxo,
you know you love me



2comment(s)

Search


The Queen

Hi. My name is Aisyah. Sixteen. You know, I am actually Gossip Girl. Shhhh. Don't tell anyone though. You know you love me.... more


Wishlist

Umrah
Live without Parasit
Get Suprise
Find out where Georgina Sparks is hiding
Besyafiyu always together


Blogroll

Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie ... more


Tagboard




Archives

Mac 2011
Julai 2011
Ogos 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012
Januari 2013



Credits

This blogskin is proudly brought to you by Mrs. Chuck Bass, with a lil' help of Sya with the basecodes. Thanks to Enlaced for the pretty icons and Tumblr for the inspirations.
© All Rights Reserved