BONJOUR LOVE


Isnin, 7 November 2011
Tips Penjagaan Muka at 3:04:00 PG




Assalamualaikum. Hai hai..! rindu nak mengupdate. cewwah! Omg! my second blog dah rosak babeh! :( ni yang sadis ni. hukhuk. tapi tak pe.. nanti kita edit balik yee. kita edit guna kasih plus sayang plus cinta punya yee. buat masa sekarang ni, aku kasi private dulu.

hari ni, kita nak share dengan kamu kamu dan kamu tentang tips menjaga muka. act, muka ni penting (kot) hurmm. muka aku pun tak terjaga. hehe okay okay. kalau macam tu kita sama-sama jaga ye.. maybe ada diantara kamu kamu dan kamu dah tahu tentang tips jaga muka. but, aku nak share jugak! suka hati aku la, nak share ke tak nak..

first, cuci muka. means, cuci muka guna facial.  jangan guna sabun basuh mandi sudah.. cuci muka tu dengan teratur sekurang kurangnya 2 kali sehari dan pastikan facial korang tu sesuai dengan kulit korang tu. 

second, jangan guna air panas korang ingat, kalau korang cuci muka guna air panas bacteria mati..? hm, tak de makne ye. guna air panas, boleh buat kulit muka korang lebih sakit.. disebabkan iritasi. better korang guna air sejuk atau air suam untuk cuci muka. boleh menyebabkan kulit muka lebih chill (relaks). air sejuk pula, membuatkan wajah korang lebih segar, ia juga boleh menutup pori pori.

third, bagi muka yang jenis kulit berminyak (aku pun kulit berminyak) ni, hang tok sah la selalu sangat nak hilangkan minyak kat muka tu. yang penting, korang kene jaga keseimbangan dan kebersihan kulit. kalau minyak kat muka tu terlebih, tekapkan tisu khas untuk menyerap  minyak pada wajah korang. oh ya, guna toner untuk kulit berminyak.

next, cuci muka selalu boleh menghilang kan jerawat? then, masa cuci tu gosok kasar kasar? no no no.. anda salah babeh! ia hanya membuatkan jerawat korang bertambah teruk! better korang bersihkan muka dengan perlahan lahan with kasih plus sayang  dengan cara yang betul dan teratur 2 kali sehari. then, keringkan muka dan tekapkan tuala secara lembut dan perlahan lahan. 

kalau nak cuci muka, sapukan toner (penyegar) atau apa apa produk, sapukan menghala keatas. jangan menghala ke bawah, nanti kulit cepat kendur dan kurang anjal. eh eh eh, macam karangan bm la pula. ni je la yang aku nak share tentang penjagaan muka. mak aku pesan jaga muka tu elok elok. kalau korang muskil ke, apa ke, nak tanya ke, tanya je kat aku ni. ^^ untuk keterangan lanjut pergi jumpe doktor pakar. : ]


                     
                                                                                                                                  credit: Mr. Google

Label:

xoxo,
you know you love me



8comment(s)

Search


The Queen

Hi. My name is Aisyah. Sixteen. You know, I am actually Gossip Girl. Shhhh. Don't tell anyone though. You know you love me.... more


Wishlist

Umrah
Live without Parasit
Get Suprise
Find out where Georgina Sparks is hiding
Besyafiyu always together


Blogroll

Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie Linkie
Linkie Linkie Linkie ... more


Tagboard




Archives

Mac 2011
Julai 2011
Ogos 2011
Oktober 2011
November 2011
Disember 2011
Februari 2012
Januari 2013



Credits

This blogskin is proudly brought to you by Mrs. Chuck Bass, with a lil' help of Sya with the basecodes. Thanks to Enlaced for the pretty icons and Tumblr for the inspirations.
© All Rights Reserved